Ποια ειναι η διαρκεια ζωης των καλλυντικων μας; Μερος B

Η μάσκαρα είναι μακροβιότερη από το makeup?

Στο 1ο επεισόδιο είχαμε μιλήσει για τις ημερομηνίες λήξεως των αγαπημένων μας προϊόντων, πως αυτές καθορίζονται και τι πρέπει να κάνουμε όταν δε μπορούμε να τις υπολογίσουμε.


Γενικά, τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης, αν δεν αφαιρέσετε τις αρχικές τους συσκευασίες, έχουν μέγιστο χρόνο ζωής τα τρία χρόνια. Ύστερα από αυτό το χρονικό διάστημα, τα συστατικά τους αλλοιώνονται.

Σήμερα θα αναφερθούμε στους ενδεικτικούς χρόνους ζωής των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε, ξεχωριστά για κάθε προϊόν. 

Makeup/Foundation: 6 με 8 μήνες

Αν χρησιμοποιείτε makeup σε συσκευασία με αντλία, λόγω μη επαφής με τον αέρα, η αλλοίωση είναι μικρότερη. Για όλες τις άλλες συσκευασίες, ο μέγιστος χρόνος ζωής είναι 6 μήνες από την ώρα που θα τις ανοίξετε.
Επίσης, τα makeup με βάση το νερό θα χαλάσουν πιο γρήγορα από τα makeup με βάση το λάδι.

Γενικά, χρησιμοποιούμε δύο αποχρώσεις makeup, μία για το χειμώνα και μία πιο σκούρα για το καλοκαίρι. Καλό είναι λοιπόν, με την αλλαγή των εποχών, να ξεφορτώνεστε και το παλιό σας makeup.


 
Concealer/Πούδρα/Rouge: 12 μήνες

Σίγουρα έχουμε παραπάνω από μία απόχρωση για το καθένα. Μία φορά το εξάμηνο κάνουμε έλεγχο στα προϊόντα μας για τυχόν αλλοιώσεις. Περίεργες "γυαλάδες", ρωγμές και αλλαγές στο χρώμα, είναι σημάδια πως τα αγαπημένα μας προϊόντα αρχίζουν να χαλάνε. Με καλό κλείσιμο στα καπάκια μπορούμε να παρατείνουμε το χρόνο ζωής τους μέχρι και τα δύο χρόνια.




Μολύβια και σκιές ματιών: 3 χρονια

Όσα και να έχουμε δεν μας είναι αρκετά και ευτυχώς είναι αυτά που "ζουν" περισσότερο. Σε υγρή μορφή θα μας χαλάσουν λίγο νωρίτερα.
Με συχνό πλύσιμο στα πινέλα σας και καλο ξύσιμο στα μολύβια σας, φροντίζετε για τη καλύτερη διατήρηση των προϊόντων σας.


Mascara/Eyeliner: 4 μήνες

Από τα πιο ευαίσθητα προϊόντα, λόγω των συστατικών και της καθημερινής τους χρήσης. Μόλις αρχίσουν να μη "στρώνουν" καλά (ξεραίνονται, κάνουν κομπάκια κ.λπ.) είναι η ώρα να τα πετάξετε.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε σε περίπτωση που σας εμφανιστεί ερεθισμός στα μάτια (π.χ. επιπεφυκίτιδα). Θα πρέπει αμέσως να πετάξετε τη μάσκαρα που χρησιμοποιείτε, γιατί πιθανότατα το μικρόβιο θα την έχει ήδη μολύνει.




 
Lipstics/Lipgloss/Lipliners: 2 χρόνια

Προσέξτε αλλαγές στο χρώμα,στην υφή και στη μυρωδιά τους. Αν πάθετε κάποια μόλυνση στα χείλη, πετάξτε ότι χρησιμοποιήσατε πέντε μέρες πριν την εμφανισή της.




Προϊόντα περιποίησης νυχιών: 12 μήνες

Ανάλογα με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείτε και το πόσο καλά κλείνετε το καπάκι, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους μέχρι και τα δύο χρόνια. Βερνίκια νυχιών που εμφανίζουν διαχωρισμό των συστατικών τους, μπορεί με μία ανακίνηση του φιαλιδίου οπτικά να φανούν εντάξει, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως οδεύουν προς το τέλος τους. Προσέξτε και εδώ τις περιπτώσεις εμφάνισης μολύνσεων.






All images in this post by: clinique.com

Popular Posts